Rolls Royces tellen in Brunei
Door: Bart
Blijf op de hoogte en volg Bart
19 Oktober 2010 | Brunei, Bandar Seri Begawan
Jubilee Hotel - Bandar Seri Begawan
Brunei!!
Het land van de rolls royce taxi's, marmeren boulevards en gouden kranen. Het land is rijk geworden van de olie, iedereen krijgt gratis gezondheidszorg een pensioen etc.
Na de apen, oerang oetangs en supergrote mieren gaan we nu Ferrari's in het wild zien!
We stappen smorgens vroeg op de boot, die brengt ons naar Puala Labuan. Op onze nuchtere maag krijgen we De Hulk als film te zien, best vermakelijk. Op Puala Labuan kunnen we tax free inslaan, komt goed uit, in Brunei is geen drank te koop. Na een uurtje weer verder met een andere boot naar Brunei, we komen per boot aan in het beloofde land (voor het eerst dat we per boot een land binnenkomen).
Bij de customs moeten we de drank aangeven, ik dacht even, als het teveel is, dan drinken we het hier op. De douaniers zijn erg aardig en vertellen ons dat er niets te doen is in Brunei.
In de bus naar de hoofdstad starten we het spel wie de meesten dure (Bentley, Rolls Royce en Maybach) en sportiefste auto's (Lambourghini, Ferrari en Porsche) ziet. Tot aan de hoofdstad blijft het 0-0.
En dat was ook de eindscore..... Het is niet extravagant luxe, er zijn niet veel superrijken. Het is zelfs niet onwijs duur, we (ik...) hebben ons vergist; de rate is 1:2. We hadden dus geen hotel hoeven boeken, maar genieten er nu wel van.
Het is, zoals een andere toerist ons zei, empty. Je ziet weinig mensen lopen, alles is goed gestructureerd en overzichtelijk.
We bekijken de grote moskee, erg mooi en een prettige eerste kennismaking (naast de blauwe moskee in Istanbul). Vijf keer per dag bidden de moslims, vijf keer per dag een moment van terugtrekken, even stil staan waar het ook al weer om draait in je leven. Geen gek idee, ik ben eigenlijk jaloers. Ik probeer al jaren om twee keer per week een moment te gebruiken voor rust en reflectie.
Zou het kunnen dat we over een paar jaar (na 2012?) het voor iedereen gaan invoeren? 5 maal per dag een moment van rust en reflectie, ik geloof oprecht dat dit heel veel (individuele en daarmee mondiale) problemen kan oplossen...
Brunei!!