Samenvatting (1) van de reis
Door: Bart
Blijf op de hoogte en volg Bart
28 November 2010 | Nieuw Zeeland, Christchurch
Veel te lezen op deze blog, om de weg niet kwijt te raken (of om niet alles te hoeven lezen), hieronder een samenvatting van de route.
Behalve een globale route (overland van Bangkok naar Singapore en dan van Sumtra overland naar Papoea en dan misschien nog naar Australie) gemaakt op een regenachtige zondagmiddag drie kwart jaar geleden, hebben we ons niet voorbereid op de route.
Dat maakt dat we ons laten verassen en inspireren door wat op ons pad komt, vooral door verhalen die we horen of lezen op internet (zo zijn we door een barman in Kuala Lumpur op het idee gekomen van duiken in Puala Weh, daar hebben mensen ons het idee gegeven om naar PomPom te gaan). De flexibileit vinden we erg lekker, ook al geeft dat soms een uitdaging....
De route die er uitgekomen tot nu toe is:
6 september gestart in Bangkok, daar mijn verjaardag gevierd en nog een paar dagen op Kosan Road
De trein genomen naar zuid thailand, daar op een tropisch eiland (Koh Lipe) gechilled. Toen met de nachtbus naar Kuala Lumpur (op de Petronas Tower-bridge gestaan), met de trein naar Singapore (op het hoogste hotel van Azie gestaan en gefietst).
Gevlogen naar Medan, Indonesie. Vandaaruit naar Bukit Lewang (Oerang Oetangs, gegijzeld door eentje), open water duik brevet gehaald op Puala Weh (na een spannende busrit door de nacht van Bandah Atje) en heerlijk gechilled in Lake Toba.
Van Medan naar Kota Kinabalu (Borneo Malaisie), een paar dagen daar en met de boot naar Brunei. Lopend de grens weer over en een lift naar KK.
Op 4000m de zon zien opgaan op mt Kinabalu, na een heftige klim. Gechilled in de hotsprings en in Sepilok. Daarna heerlijke tijd gehad op PomPom eiland, veel gedoken, oa op de Sepidan. In Tawau allerlei tickets geregeld voor het vervolg van de reis.
In Hongkong hebben we een oude vriend van me bezocht, het was weer erg gezellig met Ente en Jason! Vanuit Hongkong, via Singapore, naar Darwin gevolgen.
Daarna met de trein van Darwin naar Adelaide, 50 uur treinen dwars door Australie!! Van Adelaide naar Melbourne per nachtbus, een paar dagen in Melbourne, op bezoek bij een vriendin van Marijne.
Van Melbourne gevolgen naar Christchurch waar we nu 2 dagen zijn, op weg naar het volgende avontuur!!
De route die er uitgekomen tot nu toe is: