Indian Pacific (Sydney - Perth) - Reisverslag uit Perth, Australië van Bart Langen - WaarBenJij.nu Indian Pacific (Sydney - Perth) - Reisverslag uit Perth, Australië van Bart Langen - WaarBenJij.nu

Indian Pacific (Sydney - Perth)

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

25 December 2010 | Australië, Perth

daar gaan we weer! Maar nu langer, 70 uur in de trein van Sydney naar Perth.
Lekker lezen in de lounche, eindelijk de prentbriefkaarten schrijven, foto's op orde brengen en dagboeken bijwerken. Relaxed!
Prachtige omgevingen, de eerste dag nog veel groen en af en toe een stadje.
Snachts liggen we op de grond, tussen de stoelen, lepeltje lepeltje opgevouwen. Toch best lekker geslapen. Smorgens net op tijd wakker 6:00 om het staartje zonsopgang mee te maken.
Smiddags komen we weer aan in Adelaide, een stadje wat we op ons duimpje kennen. We hebben de volle drie uur rondgelopen, toch ook wel weer lekker om even de benen te strekken in de buitenlucht. Alles is dicht ivm tweede kerstdag (boxingday).
We kregen nieuwe plaatsen, en mochten niet meer op de grond slapen. Iets minder lekker geslapen, iets kouder en onrustiger. Lekker dat de trein doorrijd snachts, dat geeft een prettig slaapgevoel.
Volgende dag door naar Cook, een plaatsje waar nog 4 mensen en twee honden wonen. Het bestaat bij de gratie van de trein, hier worden crews afgewisseld. De treinmedewerkers brengen 12 uur door in het ghostdorpje en werken zichzelf dan weer met de trein naar huis.
Een stop van 1,5 uur, heeeeel ruim voldoende om het dorpje (2 straatjes) te bekijken. Om 9:00 smorgens was het daar 18 graden.
Savonds aangekomen in Kalgoorie, een stadje wat groot is geworden door de goudwinning en nog steeds de grootste producent is van goud in Australie. De rijkere (= ouderen) onder ons maken met de bus een tour door het stadje en de goudwinningsgebieden, wij lopen rond en eten nog wat. Ondanks de grote voorraad, zijn we al door onze voorraad heen.
Deze dag was erg lang voor ons, lokaal is het nu 21:45, maar voor ons is het 00:45 en we waren weer vroeg op...
Morgen schijnt het 39 graden te worden in Perth... lekker strandweer....