Duiken!! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Bart Langen - WaarBenJij.nu Duiken!! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Bart Langen - WaarBenJij.nu

Duiken!!

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

03 Oktober 2010 | Indonesië, Batavia

Lumba Lumba - Pulau Weh

Puala Weh is één van de mooiste duikgebieden van de wereld.
Dus toch maar (ondanks angst voor het grote onbekende) de duik gewaagd en een introductieduik gemaakt.

Mijn eerste duik!! Na de eerste verbazing over ademen onder water zijn we voortvarend dieper gegaan ik was al op 12 meter geweest.
Voor het eerst weer iets doen wat ik helemaal niet ken/kan. Als een pasgeboren giraffe die probeert te gaan staan,ik wist totaal niet hoe en wat. Maar wel heel tof! En wat een vreemde ervaring om onder water te kunnen ademenen.
Besloten mijn PADI open water hier te gaan halen en dus waarschijnlijk iets langer hier te blijven.

Elke ochtend naar les, om de theorie tot mij te nemen. Ik ben de enige op dit moment en krijg de volle aandacht. Smiddags het echte werk: van het ondiepe naar steeds dieper en van een beetje drijven naar de echte oefeningen.

Zoals: ik lig op de bodem van de oceaan en de instructeur gebaart mij dat ik mijn bril moet afdoen, een rondje zwemmen en dan de bril weer moet opdoen. Of, dat ik mijn mondstuk (mijn life-line, waar ik mee ademhaal!) uit moet doen, en zijn extra mondstuk moet indoen om weer te kunnen ademen. Ik lijk wel helemaal gek, dit is doodeng zo op 15m onder water, ik had net zo goed rustig op het strand kunnen liggen... Maar goed, ik doe het toch maar, rustig en gefocused en alle oefeningen gaan me goed af.

Na 5 duiken, een quizz, twee vragenlijsten en een examen heb ik officieel mijn open water gehaald!

De laatste duik (het bezoeken van een wrak) deed ik samen met de rest van de gasten, waaronder Marijne! We hebben dus al samen gedoken!