Naar Lake Toba - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Bart Langen - WaarBenJij.nu Naar Lake Toba - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Bart Langen - WaarBenJij.nu

Naar Lake Toba

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

09 Oktober 2010 | Indonesië, Batavia

Pulau Weh - Bandah Atje - Medan - Toba meer

taxi- boot- tuktuk - nachtbus - lokale bus - boot

24 uur reizen!
De nachtbus was een stuk drukker dan de heenreis, en weer lekker geslapen. In Medan bleek dan Marijne haar tas onder de diesel zit, waarschijnlijk heeft er iets gelekt.

Na heel wat zoeken in Medan naar het juiste busstation, hebben we een lokale bus naar het Toba Meer. De stoelen zijn afgemeten op locale kontjes, hoewel we zijn afgevallen, is dat toch een andere maat dan die van ons...
Dus we houden bijna onopvallend, vanwege diezelfde bouw, de driezits bank in zn geheel bezet. Het is erg warm, en na een half uurtje wachten (snel kleffe broodjes gekocht als ontbijt) vertrekken we. De muziek gaat aan, de laatste sigaretten worden gedoofd en wij hebben onze driezits, met de knieen in de rug van onze voorgangers.

Halverwege komt er toch iemand naast ons zitten, dwz hij wordt naast ons gezet door de hulp van de chauffeur. Alles wordt krapper... Onze pret blijft groot, we doen woord spelletjes, zingen en laten t allemaal gebeuren.

En dan, na een uur of 3(wat erg snel blijkt te zijn) komen we aan in tuk tuk, waar de boot vandaan vertrekt naar samosir, het dorpje op het (schier-) eiland in het toba meer.

Het ziet er prachtig uit, het meer, de bergen.
Een mannetje wil graag dat we zijn hotel komen bekijken, een van onze favorieten uit de lonely. Dus met het bootje (de enigen op het bootje...) gaan we het grote meer op, op weg naar het eiland.

Het hotel van het mannetje is erg naar onze wens, we drinken met hem een biertje daar en gaan zwemmen in het meer. Heerlijk genietend van onze reis hiernaartoe, dat het allemaal gelukt is. En van het hotel, dat luxe aanvoelt maar erg goedkoop is.