Bidden in het vliegtuig - Reisverslag uit Kota Kinabalu, Maleisië van Bart Langen - WaarBenJij.nu Bidden in het vliegtuig - Reisverslag uit Kota Kinabalu, Maleisië van Bart Langen - WaarBenJij.nu

Bidden in het vliegtuig

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

16 Oktober 2010 | Maleisië, Kota Kinabalu

Medan - Jakarta - Kota Kinabalu (Borneo Malaisie)

Met Lion air! Een nieuwe ervaring.

Voor ons, naast het kotszakje ligt een kaart met de gebeden. In drie talen en vijf religies wordt de heer/ allah etc gevraagd om een goede reis, waarin de bemanning geholpen wordt de juiste beslissingen te maken en dat we straks onze familie weer in de armen kunnen sluiten.

Hoewel ik in prinicpe in religie geloof, heeft het nu bij mij een averechts effect, Lion air zal toch niet toch niet op één of andere zwarte lijst staan?
Mijn gevoelens worden versterkt doordat ik de scheiding tussen marijne en mijn stoel stuk trek, in een poging dat deel omhoog te doen. Na ja, God zegene de greep, we zullen het wel zien.

Alles gaat goed, vlak voor de landing in Jakarta zien we een toestel naast ons vliegen, dit had ik nog nooit eerder meegemaakt.

Na een paar uur op Jakarta airport, doorgevlogen met Air Asia, onze en van vele backpackers favoriete maatschappij, het voelde als thuiskomen.

In Kota Kinabalu (inmiddels 21:00) delen we de taxi van het airport naar de stad met 4 spanjaarden, om zo de kosten te drukken. Het blijkt dat hun hotel ergens anders was dan zij verwachtten, en dus niet bij ons om de hoek. Wij besluiten om te gaan lopen, nog een kilomer of drie. De spanjaarden willen graag dat wij de taxi verder nemen en willen voor ons betalen. Wij willen lopen. Na 5 minuten komt de taxi ons tegemoet. De man legt uit dat het echt heel ver is en wil dat we gratis met hem mee gaan. Okay dan, dan gaan we wel mee. We willem hem een biertje aanbieden (ai, hij is moslim en drinkt dus niet), hij wil niets van ons aannemen.

Na drie hostels bezocht te hebben hebben we een hele fijne en zitten we savonds aan een biertje.