Even uitvogelen.... - Reisverslag uit Tawau, Maleisië van Bart Langen - WaarBenJij.nu Even uitvogelen.... - Reisverslag uit Tawau, Maleisië van Bart Langen - WaarBenJij.nu

Even uitvogelen....

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

06 November 2010 | Maleisië, Tawau

smorgens de minibus gepakt naar Tawau. Onderweg lezen we dat er bijna niets te doen is in Tawau, en dat vinden we heerlijk. Het is relaxt stadje, met westerse invloeden (KFC, Pizza Hut etc), schoon en vriendelijk.

We hebben een opdracht: de reis verder uitvogelen, dat kunnen we mooi doen in Tawau.

We willen graag naar Papoea Nieuw Gunia, onderweg hebben we al van mensen gehoord dat het duur is en misschien zelfs wel gevaarlijk.
Bij nader onderzoek blijkt PNG toch wel moeilijk te worden: het is duur, niet in te reizen (anders dan interne vluchten) en gevaarlijk (afgeraden wordt bijvoorbeeld om met openbaar vervoer (voor zover aanwezig) te reizen, en dus een auto te huren en dan altijd met de deuren en ramen op slot te rijden...).

Tja, het kan ook te gek... Het idee om het niet te doen, geeft stiekum een gevoel van opluchting, bovendien geeft het ons meer tijd voor andere landen...

We besluiten niet naar PNG te gaan en ook niet naar de oerwouden van Borneo Indonesie.

Dat voelt fijn, maar wat nu? We zitten aan het einde van de (backpackers) wereld: Noord en oost hebben we gedaan, west- en zuidwaarts gaan is niet door te komen.

We komen op de volgende rekensom:
We willen naar Australie, het lieftst één van de land-crossing treinen doen en Melbourne bezoeken, naar Nieuw Zeeland en naar HongKong. Bovendien willen we eind december op de djeeling eilanden zijn boven bali en de trein van Jakarta- Bali nemen. En dit ook nog eens budgettaire verantwoord....

Enig idee hoe dat te doen??

Wij inmiddels wel. Het heeft 1,5 dag achter de computer gekost (met wegvallend internet, net als we onze gegevens drie maal hebben ingevuld om een ticket te boeken etc), maar we hebben een route en ook al veel tickets gekocht.

En dus wordt Ente (een jeugd vriend van me) snel gemaild dat we 1,5 dag later op zijn stoep zullen staan te HongKong!