Op weg naar de kangeroes
Door: Bart
Blijf op de hoogte en volg Bart
14 November 2010 | Australië, Darwin
We vetrekken vroeg en worden uitgezwaaid door Ente en Jason. Heel slaperig stappen we in het vliegtuig, deze keer de eerste keer met Jetstar. Lekkere vlucht van toch nog een uur of vier.
Smiddags komen we, weer, aan op Singapore, waar we een paar weken eerder van vertrokken zijn op weg naar Indonesie. Wat is er veel gebeurd sinds die tijd!
Na een middagdagje rond gebracht te hebben op het vliegveld, stappen we savonds om half elf in onze vervolg vlucht, weer met Jetstar. Het vliegtuig is lekker leeg.
De stewardes waarschuuwt iedereen echter dat we wel op onze eigen plek moeten blijven zitten ivm de gewichtsverdeling van het vliegtuig (dat zal toch wel onzin zijn..??).
Het vliegtuig taxieet in regen naar naar de startbaan. Het voelt weer als een ongelofelijk avontuur; singapore-airport en de vliegtuigen zijn verlicht, bij ons zijn de lampen inmiddels uit als we wachten om op te stijgen, op weg naar Australie. Australie!! Aan de andere kant van de wereld!
Wat een avontuur!!
Na de enorme krachtsexplosie en dito snelheidsvermeerdering zien we de lichten van Singapore steeds kleiner worden terwijl we de donkere nacht in klimmen.
Ondanks dat we nu echt helemaal moe zijn, besluiten we een film te kijken, bij deze vlucht is het mogelijk om een dvd recorder te huren met een film.
“The other guys”, erg vermakelijke film, als je van slappe humor houdt dan is dit een aanrader!!
En nog steeds op weg naar Australie, het land van de kangeroos, de enorme afstanden, woesternij, krokodillen en struisvogels. Waar ze links rijden, neighbours hebben en cowboy hoeden dragen. Het land waar ik van droomde om er ooit nog eens te zijn (gewoon om eens helemaal aan de andere kant van de wereld te zijn...)
Om 5:05 plaatselijke tijd zetten we met een behoorlijke knal wiel op land. We zijn er!!!!
Wat opvalt is dat de australiers de deuren goed op slot hebben, niet alleen voor mensen (het is heel moeilijk om te emigreren) maar ook voor allerei andere zaken. We worden gewaarschuwd dat we geen zaden, eten of ziektes mogen meenemen. Ze kunnen natuurlijk best goed hun grenzen sluiten voor alles wat niet welkom is, omdat Australie een eiland is.
Wat verder opvalt is dat alles (over)gereguleerd is, overal zijn regels en procedures voor om te voorkomen dat er iets mis gaat.
Ik wordt weer (the always pick the bold guy, …...met een rommelig baartje, een hoodie op en wonend in Amsterdam) uit de line gehaald, maar uiteindelijk komen we wonderwel ongeschonden Australie dan toch echt binnen!
We brengen de verdere nacht door op het vliegveld, slapen op de grond en in bankjes tot een uur of 10:00
Wat een avontuur!!