Darwin
Door: Bart
Blijf op de hoogte en volg Bart
15 November 2010 | Australië, Darwin
Het ziet er erg mooi, schoon en netjes uit in Darwin. Het is weer een beetje een Truman ervaring, alsof het allemaal in de studio gebouwd is, ondanks dat voelen we ons thuis. Het is erg warm (boven de 30 graden) en vochtig.
Het enige wat uit de toon is, zijn de oorspronkelijke bewoners van dit land; savonds op straat ligt om de 20 meter een aboriganal te bedelen of muziek te maken (dwz op twee houtjes te slaan), of komen we, buiten het centrumpje, aboriganals tegen die schreeuwend over straat lopen (zwervers). Het is echt heel vreemd gezicht, zij arm en geestelijk niet in orde (althans zo ziet het eruit) zwervend over straat snachts, terwijl in de etalages hun cultuur te koop wordt aangeboden (de schilderijen en de didgiridoos).
Wat voor de rest opvalt, is dat er bijna geen internet mogelijkheden zijn. In het hostel is er geen wifi en internet cafe´s zijn moeilijk te vinden (en dan nog moeten de klanten betalen voor het internet). Vreemd voor zo'n ontwikkeld land.
Het hostel heeft een grote keuken waar veel reizigers zelf koken. Er worden veel auto's te koop aangeboden, vaak campers of stationwagons met campeerspullen. Het is een echte reizigersplek.
Na een dagje shoppen en een ochtend tickets regelen, gaan we fietsen door Darwin. Ons is verteld dat we niet in de zee moeten zwemmen want daar zijn krokodillen, dus we zwemmen in een meertje, heel warm en toch een klein beetje bang voor de crocqs...
Heerlijk relaxed, een hele grote regenbui met onweer brengt wat verkoeling.
Heerlijk relaxed, een hele grote regenbui met onweer brengt wat verkoeling.