De Ghan - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Bart Langen - WaarBenJij.nu De Ghan - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Bart Langen - WaarBenJij.nu

De Ghan

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

17 November 2010 | Australië, Alice Springs

Een nieuw hoogtepunt, de trein dwars door Australie!

We gaan met de Ghan van Darwin aan de noordkust, naar Adelaide aan de zuidkust.(met twee stops, één in Katharine in het noorden en één in Alice Springs in het midden van Australie). De reis duurt 50 uur. Heerlijk!

We zien er erg naar uit, na de gebruikelijke foto's bij de locomotief, stappen we in.
Blijkt dat we in stoelen zitten zonder raam en dus zonder uitzicht! Best wel grappig, maar dat gaat natuurlijk niet, ha ha, zo'n enorme treinreis en dan geen uitzicht....
Dus op een andere plek gaan zitten (daar hebben we de hele reis kunnen zitten), gelukkig waren er nog wat plekken vrij.

Na drie uur stoppen we in Katharine. Je kan daar allerlei (dure) tours doen, zoals vliegen over de kloof met een vliegtuigje of met een helicopter het binnenland bekijken of gewoon naar een informatiecentrum met de bus. We hebben er eigenlijk geen zin in, maar gewoon zitten wachten in de trein voor een uur of vier is eigenlijk ook geen optie.

De treinattendent brengt uitkomst, geeft ons het advies om naar de hotsprings te gaan en toont ons stiekem (het is de bedoeling dat we met een van de geplande tripjes meegaa) enkele foto's. Het ziet er prachtig uit, dus daar gaan we heen, met een groep van 6 andere backpackers.

We hebben ons eigen eten en drinken mee, zitten smiddags in de lounge lekker te lezen of een spelletje te doen, terwijl het australisch landschap aan ons voorbijtrekt.

Prachtige uitzichten! De afgelopen weken heeft het zoveel geregend, dat de woestijn langzamerhand weer wat groener is geworden.

Ik zit super te genieten; heerlijk om zo lang in de trein te zitten.