Gili eilanden - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Bart Langen - WaarBenJij.nu Gili eilanden - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Bart Langen - WaarBenJij.nu

Gili eilanden

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

03 Januari 2011 | Indonesië, Batavia

Back in Asia!
Smorgens vroeg (0400) komen we aan in Denpassar. Vanuit het vliegtuig rijdt de bus met open deuren en zonder veiligheidsgordels naar de hal, heel anders dan het veilige veilige Australie, lekker!!
Na een lange tijd in de rij gestaan te hebben, blijkt dat we in de verkeerde rij staan (het ongeorganiseerde heeft ook minpunten..:) ) en zonder dat er gevraagd is naar het uitreisticket zijn we weer terug in Azie!
In de stromende regen.... En weer een nacht met minimale slaap, maar op weg naar de Gili eilanden!
Met de bus naar Padangbai, waar we Hiske (vriendin van Marijne) ontmoeten. Samen verder per boot naar Gili Trawan, het feesteiland van de drie. Intussen al 7 nachten weinig geslapen en on the move, en na een paar biertjes, toch nog een paar biertjes extra genomen. En natuurlijk Yatzee, Uno en bijkletsen.
Volgende dag naar Gili Meno, een klein eiland met geen gemotoriseerd vervoer. Daar ook Charlotte en Michiel ontmoet. De gereserveerde kamers bleken al vergeven. Uiteindelijk veel mooiere hutjes gevonden, met een binnentuintje.
Lekker relaxen, bijpraten, bieren, snorkelen, banana shakes, meer Yatzee en Uno en bijkletsen.
Mensen zijn super aardig op het eiland, het is erg relaxed.
Ook oud en nieuw gevierd, all you can eat en een band die met veel vuur allerlei bekende westerse nummers, van de beatels tot the bangels wisten te brengen op dezelfde melodie. Na elf uur begonnen ze ook indonesische nummers te spelen, inmiddels stond iedereen te swingen. Ze speelden met zo veel vuur, dat ik dacht dat ze klokslag 12 vergeten waren en dus begonnen wij met aftellen vanaf 10....
Naar de eerste gelukwensingen onderling, besloten ook de indoneschische mensen van 10 af te tellen...
Na nog een dag of twee samen chillen zijn we vertrokken naar Sengigi op Lombok