Een moslim in de trein... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Bart Langen - WaarBenJij.nu Een moslim in de trein... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Bart Langen - WaarBenJij.nu

Een moslim in de trein...

Door: Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart

12 Januari 2011 | Indonesië, Batavia

Korte nacht gehad, smorgens vroeg opstaan voor ontbijt, uurtje rijden en om 8 uur de trein in naar Surabaya. We hebben al kaartjes voor de aansluitende trein naar Yogja.
De trein is verlaat, dus we beginnen alvast met het potje 6 Yatzee. Na een half uur vertraging stappen we in de economie klasse. Erg gezellig, veel mensen bij elkaar.

Ik zit naast een echte Moslim, in vol ornaat. We praten wat (hij kende Nederland, en dan met name de film van Geert...). Na wat heen en weer gepraat over Geert, 9-11 en complottheorien komen we tot een overeenkomst: beiden willen we een wereld waar de ander zijn eigen godsdienst kan beleven.
Er blijkt ook nog een andere overeenkomst te zijn; we zijn beiden jarig op 29 juli en schelen dus 8 jaar.
Er zijn uiteraard ook verschillen: hij heeft 5 kinderen en vindt dat Marijne en ik wel erg oud zijn getrouwd (vorig jaar. Niet getrouwd zijn is niet echt een optie en als je langer getrouwd ben dan is de vraag waar de kinderen zijn.....) . We wisselen contact gegevens uit, wie weet zien we elkaar nog eens....

Yatzee wordt afgerond in het curver bakje uit Nieuw zeeland (altijd handig). Na afscheid van Hiske op Surabaya gaan wij door naar Yogjakarta.

Nu een klasse luxer, we zitten met zn tweeen op een bank die redelijk lekker zit. Het is bloedheet, maar dat is het reizen, het uitzicht is prachtig.